2012. szeptember 10., hétfő

Tiramisú


Mindenki szereti, aki kóstolta. A volt kollégák visszasírják, az újak még nem kaptak, a barátaim és a családom, meg nem tudja abbahagyni én meg szimplán nem eszem belőle, mert mire elkészül, pont annyit csipegettem, hogy jól is lakom vele egy hosszú időre.
A tökéletes tálat, amiben jól lehet rétegezni még nem találtam meg, várom a szíves javaslatokat!

Hozzávalók:
4 tojássárgája
6-7 evőkanál porcukor
2 dl tejszín
50 dkg mascarpone
50 dkg babapiskóta
4dl kávé
2dl amoretto
holland kakaópor

Elkészítés viszonylag egyszerű:
A tojásfehérjét fehéredésig keverem a cukorral (nekem valahogy soha nem lesz fehér, mindig olyan halovány sárga marad) majd hozzákeverem a tejszínhabot (igen, azt is fel kell verni).
A hideg* (!) kávét elkeverem az amorettoval (vagy más alkohollal).
És jöhet a rétegezés!
Alulra a kávéba áztatott piskóta majd a krém és így tovább amíg el nem fogy. A legfelső réteg krém legyen, amit szórjunk meg kakaóporral!





Ennyi! :)
 
* Én egyszer eljátszottam, hogy nem vártam meg, hogy kihűljön a kávé... Nos, igen... Olyan is lett... :)
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése