2009. július 31., péntek

Áfonyás vaníliás muffin

Ebédszünetben kiugrottam a közeli piacra, hogy valami délutáni nasit nézzek magamnak. :)
És nagy boldogságomra az egyik árusnál felfedeztem "az" áfonyát. Egyszerűen imádom! Arra gondoltam, mi sem lenne jobb, mint áfonyás sütivel felavatni a konyhámat. Mert mára vettem birtokba! Volt eddig is, de soha nem használtam... Inkább tárolóként funkcionált eddig, a sütőben például régi fényképek voltak... De egyszercsak rákaptam a gastroblogok olvasására és egy idő után menthetetlenül függővé váltam és őszintén kedved is kaptam a főzőcskézésre!
Szóval munka után egy üveg fehérbor társaságával, mert ugye a konyhám felavatására valamivel koccintani is kell, nekiláttam.
Hozzávalók 12 darabhoz:


* 250 g friss áfonya
* 300 g búzaliszt
* 1 tasak sütőpor
* 150 g barnacukor
* 1 tasak bourbon vaníliás cukor
* 2 tojás
* 250 g vaníliapuding (készen vett)
* 4 evőkanál semleges ízű étolaj
* 1 csipetnyi só
* vaníliafagyi :)

Az elkészítés roppant egyszerű. Az áfonya kivételével egy nagy tálban mindent elkevertem (az eredeti recept szerint robotgéppel kéne mindezt megtenni, de szerintem fölösleges), majd a megmosott és megszárított gyümölcsöt is óvatosan hozzákevertem. (Ha esetleg mélyhűtött a gyümölcs akkor fagyottan tegyük bele.) Majd papírral bélelt muffinformába töltöttem a tésztát és az előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem. Igaz az én sütöm sem a legmegbízhatóbb (vagy csak nem veszi jónéven hogy hosszú idő után munkába állítottam), így félidőnél egy kicsit lejjebb vettem, illetve kóstolással győzöttem meg róla, hogy tényleg megsült. De hát minden kezdet egy picit nehéz... :)

A mélyhűtőben találtam vaníliafagyit, ami a még langyos muffinal mennyei volt! :)))


Az eredeti recept Dr. Oetker Muffin új receptek című könyvéből származik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése