
Barátnőm szülinapjára készült ez a torta. Valami egyszerű után kutattam, ami a szombati munkanap után két hajszárítás közben is hamar elkészíthető!
Hozzávalók:6 tojás
110 g barna cukor
500 g olvasztott étcsokoládé
200 g tejszín
1 dl rum
1 narancs reszelt héja
szeletelt mandula
A lereszelt narancs héjat a rumba tettem egy kicsit ázni, majd a tojást és a cukrot egy nagyobb tálban elektromos mixerrel addig kevertem, amíg krémesen sűrű nem lett. Ezután a langyos (!) olvasztott étcsokoládét folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöttem, majd a rumos narancshéj és a tejszín is belekerült a masszába. A tortaformát vajjal kikentem és az alját sütőpapírral kibéleltem és már mehetett is bele a massza. Az eredeti recept szerint a formát bele kellett volna állítani egy nagyobb edénybe és forró vízzel fel kellett volna önteni ezt az edényt, hogy a tortaformát félig ellepje. De én simán betoltam a mérsékelten előmelegített sütőbe és kb. 1 óráig mérsékelt lángon meg is sült.
Miután megsült a torta és egy kicsit ki is hűlt, 100g olvasztott étcsokit kentem rá és szeletelt mandulával díszítettem.
Vanília fagyival vagy például málnaszósszal (lekvárral) még finomabb.
Hozzávalók:6 tojás
110 g barna cukor
500 g olvasztott étcsokoládé
200 g tejszín
1 dl rum
1 narancs reszelt héja
szeletelt mandula
A lereszelt narancs héjat a rumba tettem egy kicsit ázni, majd a tojást és a cukrot egy nagyobb tálban elektromos mixerrel addig kevertem, amíg krémesen sűrű nem lett. Ezután a langyos (!) olvasztott étcsokoládét folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöttem, majd a rumos narancshéj és a tejszín is belekerült a masszába. A tortaformát vajjal kikentem és az alját sütőpapírral kibéleltem és már mehetett is bele a massza. Az eredeti recept szerint a formát bele kellett volna állítani egy nagyobb edénybe és forró vízzel fel kellett volna önteni ezt az edényt, hogy a tortaformát félig ellepje. De én simán betoltam a mérsékelten előmelegített sütőbe és kb. 1 óráig mérsékelt lángon meg is sült.
Miután megsült a torta és egy kicsit ki is hűlt, 100g olvasztott étcsokit kentem rá és szeletelt mandulával díszítettem.
Vanília fagyival vagy például málnaszósszal (lekvárral) még finomabb.
Eredeti recept a Csodás, csokis sütemények Ízvarázsos füzetből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése