Régen jártam erre...
Pedig rengeteg sok mindent készítettem, csak valahogy soha nem jutottam el odáig, hogy föl is rakjam ide... De majd most! Rengeteg időm van, mert sajnos a dög unalmas 1 hetes tanfolyamon csücsülök... Amiről el sem lehet lógni... Vagy csak én nem vagyok képes rá... Viszont így boldog boldogtalannal chat-elek és újra szocializálódom :))))
Szóval valamelyik nap Zsófival és Julcsával baguette-t sütöttük, amihez Zsófi féle isteni finom fűszervaj volt. Persze előtte betoltunk egy kevés borsólevest és Mamba-t!
Két helyes kis baguette lett belőle, amit négyen (mert közben Nati is befutott) simán befaltunk. Szóval lehet, hogy érdemes dupla mennyiséget használni!
Baguette hozzávalói:
25 dkg rétesliszt
25 dkg simaliszt
35 dkg langyos víz
2-3 kk tengeri só
1,5 kk szárított élesztő
1 kk cukor
Dagasztónk még nincs, de ha így folytatjuk szerint nemsokára valaki tutira beszerez egyet :) Mondjuk, ha jól sejtem a kenyérsütő gépen van ilyen funkció, de még annyira nem tudom profin használni.
A sütőt 250 fokra előmelegítettük és betoltuk a tésztát, de előtte még a sütő aljába egy edényben vizet tettünk. Elvileg 30-40 percig kellett volna sütni, de 20 perc után kívülről annyira megsült, hogy 10 percre lejjebb vettük a sütőt, olyan 220 fokra.
Képek vannak, Zsófinál. Talán később felkerülnek.
A fűszervajba került friss petrezselyem, fél citrom leve, zúzott fokhagyma és Worchester szósz.
A meleg (forró!!!) kenyéren rögtön elolvadt.
Pedig rengeteg sok mindent készítettem, csak valahogy soha nem jutottam el odáig, hogy föl is rakjam ide... De majd most! Rengeteg időm van, mert sajnos a dög unalmas 1 hetes tanfolyamon csücsülök... Amiről el sem lehet lógni... Vagy csak én nem vagyok képes rá... Viszont így boldog boldogtalannal chat-elek és újra szocializálódom :))))
Szóval valamelyik nap Zsófival és Julcsával baguette-t sütöttük, amihez Zsófi féle isteni finom fűszervaj volt. Persze előtte betoltunk egy kevés borsólevest és Mamba-t!
Két helyes kis baguette lett belőle, amit négyen (mert közben Nati is befutott) simán befaltunk. Szóval lehet, hogy érdemes dupla mennyiséget használni!
Baguette hozzávalói:
25 dkg rétesliszt
25 dkg simaliszt
35 dkg langyos víz
2-3 kk tengeri só
1,5 kk szárított élesztő
1 kk cukor
Dagasztónk még nincs, de ha így folytatjuk szerint nemsokára valaki tutira beszerez egyet :) Mondjuk, ha jól sejtem a kenyérsütő gépen van ilyen funkció, de még annyira nem tudom profin használni.
Szóval minden hozzávalót egy jó nagy tálba öntöttünk (a só kivételével, amit csak a legvégén tettünk bele) és a dagasztó karral rendelkező mixerrel elkezdtük dagasztani.... Kb. 15 percig tartott a művelet, tovább már nem bírtuk és a leves is túlságosan csábítóan figyelt ránk. de így is bőven jó volt.
Majd a tésztát meleg helyre tettük (konkrétan egy párna halom alá) és kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztettük. Ezután két részre osztottuk és hosszúkásra formáztuk őket. Majd ismét duplájára dagasztottuk őket. (Sajnos az egyikre valaki ráült, de azért még menthető volt a dolog :) )A sütőt 250 fokra előmelegítettük és betoltuk a tésztát, de előtte még a sütő aljába egy edényben vizet tettünk. Elvileg 30-40 percig kellett volna sütni, de 20 perc után kívülről annyira megsült, hogy 10 percre lejjebb vettük a sütőt, olyan 220 fokra.
Képek vannak, Zsófinál. Talán később felkerülnek.
A fűszervajba került friss petrezselyem, fél citrom leve, zúzott fokhagyma és Worchester szósz.
A meleg (forró!!!) kenyéren rögtön elolvadt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése