Eddigi tapasztalatom szerint 10 emberből 8 imádja ezt a répasalátát, 1-nek csak a benne lévő mazsolával van baja, 1-nek meg sehogy sem akar bejönni a saláta, na bumm.
Szóval baráti körben tarol a saláta és egy-egy közös összejövetelkor a húsos pirog mellett ezt is meg szokták rendelni. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tényleg nagyon finom előétel tud lenne, de akár grill húsok mellett köretként is megállja a helyét.
Nem írok pontos mennyiséget, mert nagyban függ attól hogy hány embernek is készül. De 3/5 rész sárgarépa és 2/5 rész sajt kell bele. Ugyanakkor van amikor fele-fele arányban kerülnek a salátába és így nagyon jól működik.
Hozzávalók:
sárgarépa
trappista sajt
ízlés szerint zúzott fokhagyma (nálam ez kb. 2 gerezd szokott lenni)
durvára vágott dió (kb. 1 maréknyi)
mazsola (kb 1,5 maréknyi)
majonéz
A nyers megpucolt sárgarépát a nagylyukú reszelőn lereszelem, majd a sajttal is így teszek. Fontos, hogy a sajtot folyamatosan keverjük össze a répával, mivel a sajt nagyon össze tud ragadni és nehezen fog egyenletesen eloszlani a salátában. Majd mehet bele az összes többi hozzávaló. Ennek a salátának nagyon jót tesz, ha néhány órára (lehetőségek szerint) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Nagyon sokszor a saláta felszívja a majonézt, ezért később érdemes ránézni a salátára és pótolni a majonézt.
Szóval baráti körben tarol a saláta és egy-egy közös összejövetelkor a húsos pirog mellett ezt is meg szokták rendelni. Friss kenyérrel vagy pirítóssal tényleg nagyon finom előétel tud lenne, de akár grill húsok mellett köretként is megállja a helyét.
Nem írok pontos mennyiséget, mert nagyban függ attól hogy hány embernek is készül. De 3/5 rész sárgarépa és 2/5 rész sajt kell bele. Ugyanakkor van amikor fele-fele arányban kerülnek a salátába és így nagyon jól működik.
Hozzávalók:
sárgarépa
trappista sajt
ízlés szerint zúzott fokhagyma (nálam ez kb. 2 gerezd szokott lenni)
durvára vágott dió (kb. 1 maréknyi)
mazsola (kb 1,5 maréknyi)
majonéz
A nyers megpucolt sárgarépát a nagylyukú reszelőn lereszelem, majd a sajttal is így teszek. Fontos, hogy a sajtot folyamatosan keverjük össze a répával, mivel a sajt nagyon össze tud ragadni és nehezen fog egyenletesen eloszlani a salátában. Majd mehet bele az összes többi hozzávaló. Ennek a salátának nagyon jót tesz, ha néhány órára (lehetőségek szerint) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Nagyon sokszor a saláta felszívja a majonézt, ezért később érdemes ránézni a salátára és pótolni a majonézt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése