Sokan jöttek hozzám. Gondoltam csinálok egy egyszerű, gyorsan elkészíthető levest. Valószínű kisebb adagban egyszerű is lett volna és gyorsabb is lett volna, de sebaj így is finom lett! Viszont a recept szerint 4 főre 15 perc az elkészítés akkor mondjuk azt, hogy 8 főre 30 perc? Nos nekem nem sikerült ennyi idő alatt elkészítenem, de biztos bennem van a hiba :)
Hozzávalók 4 főre:
2 ek olívaolaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
fél kiló közepesre darabokra vágott sárgarépa
1 ek garam masala, ami nem más mint egy indiai fűszerkeverék, nekem nem volt, helyette tettem bele: 1 chilit apróra vágva, gyömbért, frissen reszelt szerecsendiót, fehérborst, őrölt fahéjat
ízlés szerint só
1 narancs leve
1 liter zöldséglevesalap
200 ml zsírszegény kókusztej
1 doboz (400 g-os) vegyes babkonzerv (leszűrve és leöblítve)
2 ek apróra vágott friss petrezselyem vagy koriander
1. Melegítsük fel az olajat és kb. 15 perc alatt süssük meg a hagymát és a répát, hogy megpuhuljon. Adjuk hozzá a fűszereket és süssük tovább 1 percig.
2. Öntsük bele a narancslevet és a levesalapot, majd forraljuk fel. Pároljuk 10-15 percig, hogy a répa tökéletesen megpuhuljon és keverjük hozzá a kókusztejet.
3. Egy botmixerrel készítsünk belőle sima pürét, majd forraljuk fel.
4. Tegyük hozzá a babot, melegítsük át és már lehet is tálalni.
5. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel.
Eredeti recept: GoodFood áprilisi száma
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése