2012. december 24., hétfő

Fűszeres-citrusos bableves

Sokan jöttek hozzám. Gondoltam csinálok egy egyszerű, gyorsan elkészíthető levest. Valószínű kisebb adagban egyszerű is lett volna és gyorsabb is lett volna, de sebaj így is finom lett! Viszont a recept szerint 4 főre 15 perc az elkészítés akkor mondjuk azt, hogy 8 főre 30 perc? Nos nekem nem sikerült ennyi idő alatt elkészítenem, de biztos bennem van a hiba :)

Hozzávalók 4 főre:
2 ek olívaolaj
2 fej szeletelt vöröshagyma
fél kiló közepesre darabokra vágott sárgarépa
1 ek garam masala, ami nem más mint egy indiai fűszerkeverék, nekem nem volt, helyette tettem bele: 1 chilit apróra vágva, gyömbért, frissen reszelt szerecsendiót, fehérborst, őrölt fahéjat
ízlés szerint só
1 narancs leve
1 liter zöldséglevesalap
200 ml zsírszegény kókusztej
1 doboz (400 g-os) vegyes babkonzerv (leszűrve és leöblítve)
2 ek apróra vágott friss petrezselyem vagy koriander

1. Melegítsük fel az olajat és kb. 15 perc alatt süssük meg a hagymát és a répát, hogy megpuhuljon. Adjuk hozzá a fűszereket és süssük tovább 1 percig.
2. Öntsük bele a narancslevet és a levesalapot, majd forraljuk fel. Pároljuk 10-15 percig, hogy a répa tökéletesen megpuhuljon és keverjük hozzá a kókusztejet.
3. Egy botmixerrel készítsünk belőle sima pürét, majd forraljuk fel.
4. Tegyük hozzá a babot, melegítsük át és már lehet is tálalni.
5. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Eredeti recept: GoodFood áprilisi száma



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése